RMI 422P

Savršeno njegovan travnjak sada i uz znatno manje napora. IMow robotske kosilice obavljaju posao gotovo samostalno: Jednom programirana, ova kosilica kosi travnjak automatski, izbjegava prepreke i nadvladava neravnine na terenu. Po obavljenom poslu ili u slučaju praznog akumulatora kosilica sama prekida rad i samostalno se vraća do stanice za punjenje akumulatora. Na taj način travnjak brzo ostaje slobodan za zabavu.

iMow 422p je model za srednje velike travnjake

  • do 1500 m² površine košnje
  • pokretni poklopac sa senzorima
  • tjedni raspored košnje
  • uspješno savladava uspone maksimalnog nagiba od 40%

Promo pogodnosti za vas

  • ✓ Besplatna instalacija
  • ✓ Besplatan zimski servis
  • ✓ Zimovanje
Stanje:

Dostupno uz narudžbu

Redovna cijena
10.250,00kn
Cijena za kartice
10.250,00kn
Već od 284.72kn/mj za plaćanje karticama do 36 rata

Dostupno uz narudžbu

Ova robotska kosilica STIHL iMow RMI 422 P nudi rezerve kapaciteta akumulatora, potrebne za košnju i srednje velikih travnatih površina. Njen snažni Litij-ionski akumulator pogoni sustav za košnju na tako učinkovit način, da je ova kosilica sposobna održavati travnjake i do 1.500 m² površine, uz minimum potrebnog dopunjavanja akumulatora. Ova robotska kosilica održava travnjak osobito pomno smišljenim algoritmom za raspored termina i površina koje kosi unutar svog tjednog režima rada. Visina košnje lako se odabire pomoću jedinstvenog sustava centralnog podešavanja visine na samom uređaju. Pri košnji sistemom usitnjavanja otkosa vlati trave bivaju svega par milimetara kraćene, što potiče travnjak na zdravi postupni rast, a vlati trave optimalne su duljine s ciljem olakšane dobave vlage i hranjivih tvari iz tla duž cijele vlati. Funkcija Adaptive Slope Speed omogućava konstantnu kvalitetu i visinu košnje i na dijelovima terena pod nagibom. Pokretni gornji pokrov opskrbljen senzorima pokreta brine se za sigurnosni aspekt rada stroja. Prilikom susreta s preprekom, pomicanje gornjeg pokrova šalje impuls upravljačkom dijelu uređaja, koji tada bira alternativni pravac kretanja. Kosililca je iznimno lako upravljiva zahvaljujući intuitivnom upravljačkom sustavu, kojim se rukuje putem konzole, koja u svakom trenutku prikazuje obiman skup podataka o trenutnoj fazi rada stroja. Njome je vrlo lako moguće promijeniti režim košnje i preprogramirati plan rada. Za ispravno korištenje ovog uređaja potrebno je instalirati odgovarajući kit za ograničenje polja rada. STIHL iMow robotske kosilice opremljene su svim standardnim sigurnosnim osobinama i značajkama, one nisu igračke. Posebno preba paziti da tijekom njihovog rada u dodir s njima ne dolaze promatrači sa strane, djeca ili životinje. Ostale važne naputke pronaći ćete u Uputstvu za uporabu.

Pomični gornji pokrov

Pomični gornji pokrov sa senzorima štiti STIHL iMow robotsku kosilicu od vremenskih utjecaja i prepreka. Pri kontaktu s preprekom tijekom košnje, senzori ugrađeni u pomični pokrov detektiraju kontakt s preprekom i iniciraju mehanizam promjene smjera kosilice.

Kosište s funkcijom mljevenja otkosa (malčiranje)

Stabilni nož za sjeckanje otkosa u STIHL robotskoj kosilici zaslužan je za precizno pošišan travnjak i pri bržem rastu trave na travnjaku. Smjer okretanja noža mijenja se pri svakom slijedećem pokretanju kosilice, što rezultira ravnomjernim trošenjem oštrica noža s obje strane. Noževi su u kosištu istodobno opremljeni sustavom za čišćenje, a zamjena noža može se obaviti brzo i bez potrebe za dodatnim alatom.

Adaptive Slope Speed (Prilagodljiva brzina na kosinama)

Uz pomoć ove funkcije STIHL robotska kosilica neprestano analizira nagib terena uz pomoć ugrađenog senzora, i prilagođava stupanj zakretnog momenta koji se prenosi na pogonske kotače.

Dinamični plan košnje

Kroz kreiranje interaktivnog dnevnog plana košnje STIHL iMow robotske kosilice same stvaraju vremenski period u danu tijekom kojeg mogu nesmetano kositi travnjak. Kosilica samostalno određuje vrijeme i trajanje košnje, kako bi rezultat bio optimalan.U slučaju da je izvršavanje ovog plana narušeno kišom, uređaj samostalno rekalkulira dostupne radne sate i preraspoređuje rad na preostalo vireje u ostatku tjedna. Plan je moguće pregledati i korigirati pomoću konzole za daljinsko upravljanje uređajem.

LCD zaslon visoke osvijetljenosti info panela

Konzola za upravljanje iMow kosilicom integrirana je u kućište uređaja i pruža potrebne informacije putem velikog i preglednog LCD displeja. Ovim putem su sve funkcije, podešenja i planske aktivnoti uređaja vidljive i dostupne korisniku na korekcije. Zaslon je posebno uobličen kako bi mogao i za sunčanih i svijetlih dana kvalitetno pružati sliku s obavijestima nužnim za upravljanje uređajem.

Sa svih strana zaštićena

STIHL iMow robotska kosilica zaštićena je sa svih strana velikom grupom senzora. Pirmjerice, bude li uređaj podignut s tla tijekom košnje rad se automatski zaustavlja. Usto, moguće je kosilicu zaštititi PIN kodom protiv neželjenog i neovlaštenog stavljanja u pogon.

Sadržaj isporuke uz uređaj

U kompletu se isporučuje slijedeća oprema: kosilica, stanica za punjenje, četiri klina koji olakšavanju pričvršćivanje stanice za tlo, te mjerka za pravilno pozicioniranje graničnog ožičenja. Također, za pravilno postavljanje granične insalacije uz stroj se dobiva i instalacijski kit (pribor).

Stanica za punjenje

Stanica za punjenje isporučuje se sa STIHL iMow robotskom kosilicom. Ona je dio konfiguracije uređaja i zadaća joj je punjenje akumulatorske baterije integrirane u uređaju. Istodobno, ova stanica znači izlaznu točku pri svakom kretanju kosilice na posao. Automatski signal kojeg koslica zaprima od sustava, dopire od stanice za punjenje preko ograničavajuće žice rasprostrte po rubovima košenog travnjaka, i služi za orijentaciju uređaju tijekom planiranja radnog režima, a i tijekom samog rada. U slučaju loših vremenskih uvjeta, koslilica šalje odgovarajući signal i vraća se u stanicu za punjenje kako bi napunila svoj akumulator. U okviru svojeg inteligentnog sustava punenja kosilica može samostalno odlučiti da li joj je potrebno ekspresno punjenje radi kompletiranja planom predodređenih zadaća, ili je moguće ambulantno nadopuniti kosilicu kako bi ispunila predodređene zadaće, ili je pak moguće dozvoliti novi termin punjenja akumulatora, s cijljem ispunjenja normalne grupe zadaća. Stanica za punjenje može se također iznimno plasirati izvan ploha predviđenih za košnju.

Izmješteno mjesto stanice za punjenje

Kao serijski ugrađenu značajku ova robotska kosilica nudi opciju pozicioniranja stanice za punjenje izvan površine košnje, s time da je stanica za punjenje povezana s površinom koja se kosi pomoću ožičenja kojim se ograničava područje košnje. Po svršetku košnje kosilica koristi produžetak instalacije i biva navedena u stanicu za punjenje izvan područja rada.

Upravljačka konzola

Upravljačka konzola opremljena visokoosvijetljenim zaslonom zadužena je za olakšano upravljanje i prikupljanje informacija iz svake iMow robotske kosilice. Izvedba zaslona omogućava upravljanje i pri visokoj osvijetljenosti za sunčanog vremena. Konzola je sigurno smještena u kućište uređaja i lako se izmješta radi upravljanja.

Pogon iMow robotske kosilice

Robotske kosilice STIHL iMow pokretane su pogonskim uređajem, koji odolijeva i brežuljkastom i neravnom terenu, zadržavajući pritom visoku kvalitetu i ujednačenost košnje. Model RMI 422 savladava uspone i do 35 %, dok ostali modeli linije RMI 4 mogu savladati uspone i do 40 %.

Pogonski kotači s protukliznim profilom

Pogonski kotači iMow robotskih kosilica zaduženi su za miran i precizan hod ovih uređaja, a osobito po neravnom terenu, s mogućnošću savladavanja uspona i do 35%, te i kroz gustu travu. Profil na kotačima tako je uobličen da nudi mogućnost samočišćenja.

SKU: 6301 011 1438 Kategorija: Oznaka:

Specifikacija

Optimalna površina travnjaka do 1500 m²
Maksimalni nagib terena 40%
Širina košnje 20 cm
Visina košnje 20-60 mm
Vrijeme košnje (Ø tjedno) 25h
Nazivna snaga 60 W
Broj okretaja radnog alata 4.450 U/min
Vrsta akumulatora Litij-ionski
Težina uređaja 9 kg
Zajamčena razina zvučne snage LWA 60 dB(A)
Izmjerena razina zvučnog tlaka LpA 49 dB(A)
Nesigurnost KpA 2 dB(A)

KOŠARICA

close