Uvjeti poslovanja

Ovim uvjetima poslovanja uređuju se odnosi između Trgovine i usluga Blažević sa sjedištem u Gradec 91a, 10345 Gradec, OIB: 47592379889 i kupca.

Registracija

Kupac se može registrirati na stranicu klikom na ikonicu u desnom kutu stranice – Moj račun, gdje upisivanjem svoje mail adrese može otvoriti račun u Trgovini i usluge Blažević, te tako obavljati kupovinu, pregledavati povijest obavljenih kupnji i mijenjati detalje svog korisničkog računa.

Dostava i preuzimanje

Trgovina i usluge Blažević jamči Vam najbolju vrijednost za novac i vrhunsku uslugu. U slučaju da niste zadovoljni isporučenim proizvodom, možete ga vratiti u roku 14 dana i mi Vam vraćamo novac! U tom slučaju proizvod ne smije biti korišten i mora biti originalno zapakiran.

Naručenu robu šaljemo kurirskom službom GLS ( paketi do 40 kg). Pakete preko 40 kilograma nismo u mogućnosti slati dostavnom službom i moguća je isključivo kupovina/preuzimanje u jednoj od naših poslovnica.

Na područja gdje GLS ne dostavlja pakete dostava nažalost nije moguća. Popis poštanskih brojeva gdje dostava nije moguća možete pogledati na linku . Kupci imaju mogućnost dostave u jedan od GLS prikupnih centara, paketomat, paket shop ili na neku adresu unutar zone dostave GLSa.

Ukoliko su svi naručeni artikli na skladištu, za narudžbe koje se zaprime radnim danom do 17 sati paketi se šalju unutar 48 h (računajući radne dane), a oni stižu na odredišta kroz 1-3 radna dana (5-6 dana za otoke) po otpremi. Vikendom dostavne službe ne vrše dostave. Ukoliko roba trenutno nije dostupna na skladištu, Trgovina i usluge Blažević će Vam poslati informativnu ponudu s očekivanim rokom isporuke, te od Vas zatražiti dodatnu potvrdu narudžbe s novim rokom isporuke. Roba se šalje iz poslovnice na adresi Gradec 91a, 10345 Gradec.

Sve narudžbe zaprimljene/uplaćene radnim danom do 09:00 sati bit će poslane na isporuku tijekom istog dana, a dostavljene u roku 1-2 radna dana.

***Važno***

Zbog povećanog obujma posla za vrijeme trajanja prodajnih akcija, vrijeme isporuke u našem webshopu može trajati koji dan duže nego inače. Radimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali što bržu dostavu vaših narudžbi, ali trenutno je zbog velikog broja narudžbi naša obrada narudžbi usporena.

Molimo vas za razumijevanje i strpljenje dok se bavimo svakom narudžbom s najvećom pažnjom kako bismo vam osigurali što bolje iskustvo kupovine. Ako imate bilo kakvih pitanja o vašoj narudžbi, slobodno nas kontaktirajte putem e-pošte ili telefona.

Cijena dostave za proizvode do 35 kg je 6 €

Cijena dostave za kosilice, freze i ostale proizvode teže od 30 kilograma je 15 €

Dostavna služba

Dostava se vrši putem dostavljačke službe GLS, a roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja uplate (virman, kartično), ako uplatu zaprimimo do 09:00 sati. Ako ste odabrali platiti robu prilikom preuzimanja (pouzećem), roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja narudžbe, pod uvjetom da je narudžba napravljena do 9:00 sati.

Ako se odlučite na kupovinu možete odabrati dostavu ili osobno preuzimanje. Robu je moguće preuzeti i u našoj poslovnici, a jedini uvjet kod osobnog preuzimanja je prethodna najava na telefon (01-2797-278) ili napomena pri zaključivanju narudžbe.

Prilikom narudžbe, svakako unesite kontakt broj telefona. Unešeni kontakt telefona koristiti će se isključivo za potrebe zaključenja narudžbe i dostave paketa te se neće pohranjivati niti koristiti u marketinške svrhe. Broj će se proslijediti kurirskoj službi, kako bi Vas dostavljači mogli kontaktirati prije dostave i dogovoriti detalje.

Ako roba ne stigne u očekivanom periodu (2-5 radnih dana od isporuke, prema pravilniku dostavne službe), pošaljite nam email na trgovina@trgovina-blazevic.hr kako bi se poduzele potrebne mjere.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese. Ako se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta. Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Povrat, reklamacije i prigovori

U slučaju da kupac nije zadovoljan kupljenim proizvodom, isti može vratiti u roku od 14 dana. Vraćeni proizvod ne smije biti korišten I mora biti originalno zapakiran.  Za vraćeni proizvod kupac će dobiti povrat novca.

Proizvode (povrat ili zamjena) potrebno je dostaviti na adresu:

Trgovina i usluge Blažević

Gradec 91a,10345 Gradec

Troškove povrata snosi sam kupac. 

Povrat sredstava

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu kupac je ovlašten jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe. Kupac može preuzeti obrazac za raskid proizvoda na ovom linku , te ga je potrebno ispunjenog poslati uz vraćeni proizvod. Kupac može jednostrano raskinuti ugovor putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražava svoju volju da raskine ugovor. U slučaju jednostranog raskida ugovora postupa se prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima.

Povrat sredstava izvršit će se nakon povrata robe. Povrat robe mora se izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, ako kupac želi može se obratiti Trgovini Blažević na info broj 01/2797278 ili mail adresu trgovina@trgovinablazevic.hr radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Trgovine Blažević.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju, s deklaracijom, te pripadajućim računom, uputama za korištenje i jamstvenim listom.

Zamjena robe

Kupac može reklamirati proizvod osobno u Trgovini Blažević, Gradec 91a, 10345 Gradec ili ga poslati na adresu Gradec 91a, 10345 Gradec.

Ako je razlog zamjene oštećeni ili neispravan uređaj, zamjena ide na trošak Trgovine Blažević, a ako je riječ o zamjeni uređaja zbog  želje kupca, kupac šalje robu na naše skladište u svom trošku. Svaki uređaj pregledan je prije isporuke i utvrđena je ispravnost.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati vrhunsku uslugu za svakog kupca. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta te istu javiti pismenim putem na email: trgovina@trgovina-blazevic.hr.

Pravo otkazivanje narudžbe

I trgovac (Trgovina i usluge Blažević) i kupac mogu iskoristiti pravo na raskid ugovora (otkaz narudžbe) prije slanja robe na isporuku, uz povrat prethodno uplaćenih sredstava. Ako trgovac (Trgovina i usluge Blažević) iz bilo kojeg razloga ne može isporučiti plaćenu robu, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana.
Ako kupac odluči raskinuti ugovor (otkazati narudžbu) prije nego je roba poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana.
Ako kupac odluči otkazati narudžbu nakon što je ista poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana nakon povrata iste robe od strane kupca, umanjen za trošak dostave te za iznos kartične provizije (ako je roba plaćena kreditnom ili debitnom karticom).

Prigovor kupca

Sukladno članku 10. stavku 3. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) kupac može izraziti nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu. Kupac može dostaviti prigovor u pisanoj formi putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte,

na adresu: Gradec 91a, 10345 Gradec, na telefaks broj: 01-2797-278

ili na e-mail adresu: trgovina@trgovina-blazevic.hr

Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Uvjeti jamstva

Jamstvo i servisi

Trgovina i usluge Blažević obavezuje se isporučiti robu s kompletnom dokumentacijom i pripadajućom joj ambalažom. Svi uređaji imaju jamstveni rok, a uz kupljeni proizvod-uređaj dobivate ovjereno jamstvo od 12-24 mjeseca (ovisno o proizvodu).

Trgovina i usluge Blažević ovlašteni je trgovac i serviser za svaki uređaj koji prodaje u trgovini.

Izdvojena jamstva

  • 24 mjeseca- Husqvarna (unutar prve godine potrebno je doći na servis kod ovlaštenog servisera da bi se druga godina dobila besplatno)
  • 24 mjeseca – STIHL- za hobi korisnike i fizičke osobe
  • 12 mjeseci- STIHL profesionalni korisnici

Prilikom ostvarivanja prava na jamstvo potrebno je uz neispravan artikl priložiti ovjereni jamstveni list  te kopiju računa kojom se potvrđuje kupnja. Uz to je potrebno navesti detaljan opis kvara kako bi se olakšala provjera samoga proizvoda.

Jamstvo ne pokriva nedostatke, oštećenja i kvarove nastale nestručnim i nepravilnim rukovanjem. Pravo na ostvarenje jamstva kupac gubi i u slučaju neovlaštenog popravljanja uređaja, te isto tako popravka od strane treće neovlaštene osobe.

Trgovina i usluge Blažević se obvezuje da će jamstvo za robu kupljeno u Trgovina i usluge Blažević riješiti u zakonski propisanom roku roku na način da će proizvod biti popravljen ili zamijenjen proizvodom jednakih ili boljih karakteristika koje su bitne i relevantne za tu vrstu proizvoda. Ukoliko dolazi do zamjene proizvoda, kupac dobiva i novo jamstvo s novim proizvodom.

Prava iz jamstva ne utječu na ostala prava koja kupcu pripadaju po drugim pravnim osnovama.

Pravila privatnosti

Ova pravila određuju i reguliraju kako prodavatelj koristi, te štiti sve informacije koje kupci istome dostavljaju kada koriste web stranicu www.trgovina-blazevic.hr

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).

Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

Registracijom na Internet stranici www.trgovina-blazevic.hr, kupnjom kao gost ili pristupanjem samoj stranici kupac daje suglasnost da prodavatelj obrađuje njegove osobne podatke navedene u registracijskoj formi, te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i dr. podatke.

Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora, te u svrhu upoznavanja prodavatelja s kupovnim navikama kupaca, kao i u informativne svrhe, te svrhe promidžbe usluga i proizvoda prodavatelja.

Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih  Kupaca, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve gore navedene osobne podatke Prodavatelj ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti prodavatelja na mail adresu: trgovina@trgovina-blazevic.hr.

U slučaju da kupac ne želi da prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtjeva brisanje podataka o istome, mora to prodavatelju javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu trgovina@trgovina-blazevic.hr

www.trgovina-blazevic.hr koristi „cookie“ (kolačić) programe kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti kupčev preglednik (browser), a samim time i kupca, te na taj način omogući kupnju.

Politika privatnosti i uvjeti korištenja osobnih podataka

Trgovina i usluge Blažević, Gradec 91a, 10345 Gradec, OIB: 47592379889, obiteljski je obrt koji djeluje na hrvatskom tržištu.

U svojoj djelatnosti prikupljamo i obrađujemo osobne podatke naših kupaca i strana zainteresiranih za naše proizvode, pri tome poštujući sve relevantne zakone i propise.

Zaštita Vaše privatnosti je naš prioritet, molimo Vas da ove Informacije pažljivo pročitate!

Ova Politika privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu registracije Kupaca Internet stranice www.trgovina-blazevic.hr odnosno u procesu registracije Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i prilikama Internet stranice www.trgovina-blazevic.hr.

Trgovina i usluge Blažević kao pružatelj usluga Internetske stranice www.trgovina-blazevic.hr pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Trgovina i usluge Blažević, Gradec 91a, 10345 Gradec obrađuje osobne podatke.

Upućuju se Kupci Internet stranice www.trgovina-blazevic.hr (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Trgovina i servis Blažević prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

Svaki Kupac odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu trgovina@trgovina-blazevic.hr.

Prihvaćanjem ove Politike privatnosti klikom, prilikom registracije Kupca odnosno prijavom na Internet stranici www.trgovina-blazevic.hr od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i prilikama trgovine i web shopa, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Trgovina i usluge Blažević putem Internet stranice www.trgovina-blazevic.hr?

Prilikom registracije osobe za Kupca Internet stranice www.trgovina-blazevic.hr, Trgovina i usluge Blažević će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja (opcionalno), korisničko ime i lozinka. 

Nakon što se osoba registrira za Kupca, ima mogućnost pristupiti profilu. Trgovina i usluge Blažević će kod prijave zatražiti od Kupca određene osobne podatke: ime i prezime, adresu, grad i poštanski broj, broj telefona (opcionalno), broj mobitela, datum rođenja i spol. Kupac potvrđuje da se slaže da obradom osobnih podataka klikom na gumb za prijavu.

Prilikom registracije osobe za Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i prilikama Internet stranice www.trgovina-blazevic.hr, Trgovina i usluge Blažević će od budućeg Korisnika zatražiti unos informacija o sebi (osobnih podataka) i to: ime (opcionalno) i e-mail adresu.

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranice www.trgovina-blazevic.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i stranicama koje su vam prikazane. Trgovina i usluge Blažević preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice www.trgovina-blazevic.hr. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

U koju svrhu Trgovina i usluge Blažević prikuplja i obrađuje osobne podatke?

Trgovina i usluge Blažević prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice www.trgovina-blazevic.hr u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici www.trgovina-blazevic.hr, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora.
Trgovina i usluge Blažević prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i prilikama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje se je Kupac prethodno prijavio, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.

Trgovina i usluge Blažević ne prikuplja podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti Internetsku stranicu www.trgovina-blazevic.hr. Niti jedan dio Internetske stranice www.trgovina-blazevic.hr nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Politike privatnosti i uvjetima korištenja osobnih podataka sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici www.trgovina-blazevic.hr, te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i prilikama unosom svojih podataka na Internet stranici www.trgovina-blazevic.hr te potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka trgovina@trgovina-blazevic.hr

S kojim primateljima Trgovina i usluge Blažević dijeli osobne podatke?

Trgovina i usluge Blažević neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Trgovina i usluge Blažević će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Trgovina i usluge Blažević u trenutku plaćanja na Internet stranici www.trgovina-blazevic.hr, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu Kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih) kartica, ugovornog partnera Trgovina i usluge Blažević i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „plati“.

Trgovina i usluge Blažević ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane Corvus INFO d.o.o. na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja. Osobni podaci pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. brišu se odmah nakon što je proces procesiranja i naplate kartica završen.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Trgovina i usluge Blažević pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca Internet stranice www.trgovina-blazevic.hr na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest mjeseci nakon prestanka registracije Kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. Trgovina i usluge Blažević pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i prilikama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

Pristup i ispravak osobnih podataka

Kupac i Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na „profil“ gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio na stranici www.trgovina-blazevic.hr. Kupac i Korisnik može zatražiti i dobiti od Trgovina i usluge Blažević cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: trgovina@trgovina-blazevic.hr.

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka trgovina@trgovina-blazevic.hr i podaci će biti izbrisani unutar trideset dana. Podaci o kupovini preko web shopa ostaju pohranjeni u računu za dotičnu kupovinu shodno drugim Zakonskim obavezama. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od Trgovina i usluge Blažević putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka trgovina@trgovina-blazevic.hr u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Trgovina i usluge Blažević je sukladno relevantnim propisima imenovala Službenika za zaštitu osobnih podataka kojega možete kontaktirati vezano za sva pitanja povezana s obradom vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava na zaštitu osobnih podataka na mail adresi trgovina@trgovina-blazevic.hr, 01-2797-278

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka trgovina@trgovina-blazevic.hr. Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i stranice www.trgovina-blazevic.hr odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka Trgovina i usluge Blažević uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Trgovina i usluge Blažević provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice www.trgovina-blazevic.hr te nije odgovorna za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Trgovina i usluge Blažević se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

Izmjena Politike privatnosti

Ovu Politiku privatnosti i uvjete korištenja osobnih podataka Trgovina i usluge Blažević može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Politike privatnosti na Internet stranici www.trgovina-blazevic.hr. Zato Trgovina i usluge Blažević poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Politiku privatnosti. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Politikom privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.trgovina-blazevic.hr

Izmjena Politike privatnosti i uvjeta korištenja osobnih podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici www.trgovina-blazevic.hr

Nastavak uporabe Internetske stranice www.trgovina-blazevic.hr od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Politiku privatnosti i uvjeti korištenja osobnih podataka.

Pravila o postupanju s „kolačićima“

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na računalo od strane web stranice koju posjetite. Uobičajeno je da sprema vaše postavke i postavke za web-stranicu, kao što su na primjer preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web-stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže personalizirane informacije.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući osobne informacije (kao što je osobno ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako se to izričito omogući jer web-stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali/la i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu vidljive korisnicima. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da samostalno izaberete hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti te zatim automatski obrisati pri zatvaranju internetskog preglednika spremljene kolačiće i ostale postavke.

Kako podesiti postavke kolačića?

Uređivanjem postavki kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na svojem računalu. Upravljanje i podešavanje postavkama kolačića, kao što smo spomenuli, može se napraviti u internetskome pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, kliknite na ime internetskog preglednika koji koristite. Neke postavke mogu ovisiti i o uređaju kojim pristupate internetu (stolno računalo, tablet ili mobitel) i nisu sve dostupne na hrvatskome jeziku.

Google Chrome
Mozilla Firefox
Samsung Internet (stranica na engleskom jeziku)
Microsoft Internet Explorer
Microsoft Edge
Opera
Safari – iOS / Mac

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web-stranicama www.trgovina-blazevic.hr

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su korisničko ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, a neki čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti privremeni ili stalni. Pomoću njih web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze sa sadržaja drugih web-mjesta, na primjer reklame, koje se nalaze na web-mjestu koje trenutno gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe.

Koristi li www.trgovina-blazevic kolačiće?

Intranet stranica www.trgovina-blazevic.hr koristi kolačiće, s primarnim ciljem kako bi naša web-stranica omogućila bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi www.trgovina-blazevic.hr i zašto?

Privremeni kolačići (engl. Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Koristimo ih da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo stvari koje možete učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na trgovina-blazevic.hr.

Trajni kolačići (engl. Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. www.trgovina-blazevic.hr koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti poput „pamćenja“ da je korisnik prijavljen na stranici, što vama kao registriranom korisniku olakšava korištenje www.trgovina-blazevic.hr. Također koristimo trajne kolačiće kako bismo bolje razumjeli navike korisnika i sukladno tome poboljšali stranicu prema korisničkim načinima korištenja. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Ima li www.trgovina-blazevic.hr kolačiće treće strane?

Koristimo nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju kao i dijeljenje istoga s drugim internetskim servisima.

Društvene mreže

Korisnici se mogu prijaviti i registrirati preko vlastitih računa s društvenih mreža Facebook, Twitter i Youtube. Također dijeljenje oglasa na tim društvenim mrežama postavlja kolačiće. Internet stranica trgovina-blazevic.hr koristi osim toga i servis Mailchimp.

Mjerenje posjećenosti

Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. (“Google”). Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će prenesene na Google i pohranjene na poslužiteljima u Republici Irskoj gdje će se čuvati najduže 26 mjeseci nakon čega će biti izbrisani. Google će koristiti te informacije u svrhu vrednovanja vašeg korištenja naše web stranice, sastavljanjem izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web mjesta i pružanjem drugih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon, ili ako takve treće strane obrađuju podatke u ime tvrtke Google. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Daljnje informacije o Googleovim pravilima o privatnosti možete dobiti na adresi http://www.google.com/privacy.html.

Ukoliko želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema “kolačiće”, to možete učiniti ovdje.

Trenutno postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja “kolačića” za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:
http://www.allaboutcookies.org/
https://www.youronlinechoices.eu/

NEWSLETER PRIJAVA

Suglasan sam da Trgovina i usluge Blažević smije spremiti moju e-mail adresu u svrhu slanja newslettera promotivnog i edukativnog sadržaja. Trgovina i usluge Blažević će ti slati obavijesti o posebnim pogodnostima, kupone za popust i informativne članke. Tvoja e-mail adresa biti će proslijeđena Mailchimp.com servisu koji koristimo za slanje newslettera. Tvoju e-mail adresu čuvati ćemo do trenutka kada ćeš se ispisati iz newslettera.  U svakom trenutku možeš povući privolu. Takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja. U svakom trenutku se možeš odjaviti sa primanja našeg newslettera klikom na ikonu Odjava koju ćeš imati u svakom pojedinačnom izdanju newslettera. Povlačenjem privole nećeš više dobivati naše newslettere ali ćeš i dalje moći koristiti našu web stranicu i druge naše usluge. Kontakt za povlačenje privole i prestanak članstva: trgovina@trgovina-blazevic.hr

KOŠARICA

close