, , , ,

Motorna pila STIHL MS 500i

Prva motorna pila s elektronskim ubrizgavanjem goriva na svijetu konačno je tu.

S motornom pilom MS 500i tvrtka STIHL pokrenula je novu eru u razvoju motornih uređaja. Revolucionarna tehnologija utjelovljena u koncept STIHL Injection znači brizantno ubrzavanje, visoku snagu pogonskog uređaja i proporcionalno smanjenu masu stroja.

Lanac ove motorne pile ubrzana od 0 do 100 km/h za svega 0,25 sekundi. Omjer snage i mase koji nudi ova pila iznosi 1,24 kg/kW, što ju čini jedinstvenom i iznimnom u ponudi na svjetskom tržištu. Pogonski stroj s kontroliranom analizom pritiska i temperature u motoru jamči za optimalno doziranje pogonskog goriva.

Zapremina cilindra 79,1 cm3
Izlazna snaga 6,8 KS
Težina (bez rezne opreme) 6,2 kg
Jamstvo (pravne/privatne osobe) 12 / 24 mj

 

Redovna cijena
10.625,00kn
Cijena za gotovinu
(Popust se obračunava u košarici)
9,562.50kn
Cijena za kartice
10.625,00kn
Već od 295.14kn/mj za plaćanje karticama do 36 rata

10.862,50kn za 3 proizvod(a)
Bočno zatezanje lanca

Zatezanje lanca pomoću bočnog sustava zatezanja. Vijak zatezača pristupačan je kroz otvor na poklopcu lančanika. To sprječava kontakt ruku i oštrih dijelova lanca ili kandži motorne pile.

Senzorski kontrolirano doziranje goriva

Ovaj uređaj sposoban je očitavati tempereturu motora i okoline, kao i pritisak u motoru i u atmosfreri. Ovi podaci koriste se pri podešavanju sustava za doziranje goriva tijekom pokretanja i rada uređaja, kao i za podešavanje broja okretaja. Svi ovi podaci spremaju se kako bi se uređaj podesio za optimalan rad i iskorištenje goriva, ali i za ponovno pokretanje u istim uvjetima rada.

Jednostavno i brzo pokretanje neovisno o toplom ili hladnom startu

Pumpa za dobavu koriva pri pokretanju olakšava start uređaja.

STIHL Ematic sustav podmazivanja s novom uljnom pumpom

Novi sustav podmazivanja lanca s podesivom uljnom pumpom omogućava podešavanje ulja za podmazivanje lanca s većim količinama ulja, što je posebno pogodno za uređaje većih performansi, ili pri korištenju duljih vodilica.

STIHL 2-MIX motorom

Novi 2-MIX motorom STIHL uvjerava s niskim emisijama štetnih plinova i vrhunske snage i volumena. (Slično kao ilustracija)

HD2-filter

Novorazvijen HD2 pročistač s filtracijskom plohom od polietilena, i do 70% finijih pora od flis i poliamid inačice, što ga čini učinkovitijim u uvjetima rada u finom pijesku. Otporan je na ulje i vlagu, te je time jednostavniji za čišćenje. Lako izmjenjiv bez upotrebe alata.

Stihl ElastoStart

Kod motora s unutrašnjim sagorijevanjem uslijed kompresije u cilindru stvara se otpor prilikom procesa pokretanja motora. Stihl ElastoStart je specijalna ručica koja omogućuje ravnomjeran postupak pokretanja bez naglog pojavljivanja vršne snage. Intergrirani amortizacijski element pritom izravna tijek snage koji nastaje prilikom pokretanja. Na takav način znatno se olakšava postupak pokretanja.

Čep za zatvaranje spremnika bez dodatnih alata

Patentirani zatvarači spremnika pogonskog goriva i ulja za lanac. Punjenje spremnika nikada nije bilo lakše, bez prolijevanja sadržaja i bez potrebe za dodatnim alatima. Brzo i precizno otvaranje i zatvaranje spremnika.

Matice osigurane protiv gubitka

Prilikom promjene rezne garniture više ne može doći do gubitka matice vodilice. To je velika prednost prilikom rada u gustom raslinju.

Antivibracijski sustav

Snažne vibracije na točkama prihvata motornih uređaja mogu dovesti do poremećaja cirkulacije u rukama i šakama.
Stoga je STIHL razvio učinkovit antivibracijski sustav. Motorni uređaji opremljeni AV sustavom tako generiraju na točkama prihvata znatno manje štetnih vibracija.

Povoljniji omjer snage i mase

Zahvaljujući revolucionarnoj tehnologiji izrade i kontrole rada pogonskog motora postigla se i manja masa pogonskog uređaja, što je pogodovalo povoljnijem omjeru snage i mase kod ove pile. Cijeli je spektar lakše konstruiranih dijelova: optimizirana konstrukcija motora s lakše izvedenim poklopcem lančanika, kompaktna pogonska jedinica s laganom izvedbom zamašnjaka, lakša izvedba radilice – sve su to konstrukcijske preinake koje za cilj imaju manju masu uređaja, a time i lakši rad s pilom tijekom cjelodnevne profesionalne uporabe uređaja. MS 500i najbolje je koristiti za rušenje, ali i za poslove kresanja i sl. zbog iznimne okretnosti stroja.

STIHL Injection (i)

STIHL Injection-Tehnologija omogućava motornoj pili MS 500i iznimno visoku snagu pogonskog uređaja pri proporcionalno manjoj zapremnini i manjoj masi stroja. Korištenjem ove inovativne tehnoligije stroj postiže ubrzavanje lanca od 0 do 100 km/h unutar svega 0,25 sekundi. Ova pila odmah je spremna za rad, budući da proces pokretanja i rada odmjerava i korigira čitav skup senzora, koji očitane podatke (o vanjskoj i unutrašnjoj temperaturi, kao i o tlaku) šalje elektronskom modulu koji nadzire rad motora. Na taj se način optimalno dozira potrebno gorivo, i podešava se točka paljenja.

SKU: 2258 200 0000 Kategorije: , , , , Oznaka:
Obujam (cm3): 79,2
Snaga kW / KS: 5 / 6,8
Težina kg: 6,2
Duljina vodilice cm 50
Odnos snage i mase kg / kW: 1,2
Razina zvučnog tlaka dB (A) 106
Razina zvučne snage dB (A) 119
Razina vibracija lijevo / desno m / s ² 4,2 / 4
CO2 707 g/kWh

KOŠARICA

close