-25%
, , , ,

STIHL Robotska kosilica RMI 422

*Izložbeni primjerak* 1 Komad dostupan

Savršeno njegovan travnjak sada i uz znatno manje napora. IMow robotske kosilice obavljaju posao gotovo samostalno: Jednom programirana, ova kosilica kosi travnjak automatski, izbjegava prepreke i nadvladava neravnine na terenu. Po obavljenom poslu ili u slučaju praznog akumulatora kosilica sama prekida rad i samostalno se vraća do stanice za punjenje akumulatora. Na taj način travnjak brzo ostaje slobodan za zabavu.

iMow 422 je 0snovni model za srednje velike travnjake

  • do 800 m² površine košnje
  • s ugrađenim senzorom za kišu
  • uspješno savladava uspone maksimalnog nagiba od 35%
Stanje:

Dostupno uz narudžbu

900,00  1.195,00 
Cijena za gotovinu
(Popust se obračunava u košarici)
810,00 
Već od 25,00 €/mj za plaćanje karticama do 36 rata

Dostupno uz narudžbu

919,50  za 2 proizvod(a)

Želite li održavati male do srednje travnjake, STIHL iMow RMI 422 robotska kosilica je praktično rješenje. Opremljena je kosištem pogonjenim Litij-ionskom akumulatorskom baterijom. Prilikom košnje trava biva kraćena tek za mali segment, koji tijekom košnje padaju na tlo. Time štite tlo i osjetljivi dio vlati trave od isušivanja, a istodobno vraćaju tlu vrijedne mineralne tvari. Na taj način postiže se travnjak zavidne gustoće i otpornosti. Kao način prilagodbe visini košnje tu moramo spomenuti Adaptiv Slope Speed sustav, koji omogućava podešavanje visine košnje čak i u slučaju neravnoga tla. Rolbusni pokrov ove kosilice štiti ju od vremenskih utjecaja i prepreka. Integrirani senzori prepreka registriraju kontakt s preprekom i skreću kosilicu u sigurnom smjeru.  Ovaj kompaktni uređaj upravlja se i programira s uistinu malo potrebnih radnji. Interaktivni plan košnje kojeg ovaj uređaj samostalno provodi, omogućava rad u određeno doba dana, kad vama najviše odgovara. Unutar tako predloženih radnih perioda uređaj samostalno raspoređuje svoje vrijeme aktivnosti, kako bi radni učinak bio optimalan. Za pravilnu instalaciju uređaja neophodan je Kit za instalaciju, koji se dobiva sa svakim strojem. STIHL iMow robotska kosilica utjelovljuje sve pretpostavljene sigurnosne standarde, svojstvene svim uređajima naše proizvodnje. Usto, imajmo na umu kako vrijedi slijedeće: ovaj uređaj nije igračka. Tijekom njegovog rada na plohama koje se kose ne smije biti djece, životinja ili promatrača. ostale potrebne obavijesti o korištenju uređaja naći ćete u Uputstvu za uporabu.

Pomični gornji pokrov

Pomični gornji pokrov sa senzorima štiti STIHL iMow robotsku kosilicu od vremenskih utjecaja i prepreka. Pri kontaktu s preprekom tijekom košnje, senzori ugrađeni u pomični pokrov detektiraju kontakt s preprekom i iniciraju mehanizam promjene smjera kosilice.

Kosište s funkcijom mljevenja otkosa (malčiranje)

Stabilni nož za sjeckanje otkosa u STIHL robotskoj kosilici zaslužan je za precizno pošišan travnjak i pri bržem rastu trave na travnjaku. Smjer okretanja noža mijenja se pri svakom slijedećem pokretanju kosilice, što rezultira ravnomjernim trošenjem oštrica noža s obje strane. Noževi su u kosištu istodobno opremljeni sustavom za čišćenje, a zamjena noža može se obaviti brzo i bez potrebe za dodatnim alatom.

Adaptive Slope Speed (Prilagodljiva brzina na kosinama)

Uz pomoć ove funkcije STIHL robotska kosilica neprestano analizira nagib terena uz pomoć ugrađenog senzora, i prilagođava stupanj zakretnog momenta koji se prenosi na pogonske kotače.

Sa svih strana zaštićena

STIHL iMow robotska kosilica zaštićena je sa svih strana velikom grupom senzora. Pirmjerice, bude li uređaj podignut s tla tijekom košnje rad se automatski zaustavlja. Usto, moguće je kosilicu zaštititi PIN kodom protiv neželjenog i neovlaštenog stavljanja u pogon.

Sadržaj isporuke uz uređaj

U kompletu se isporučuje slijedeća oprema: kosilica, stanica za punjenje, četiri klina koji olakšavanju pričvršćivanje stanice za tlo, te mjerka za pravilno pozicioniranje graničnog ožičenja. Također, za pravilno postavljanje granične insalacije uz stroj se dobiva i instalacijski kit (pribor).

Stanica za punjenje

Stanica za punjenje isporučuje se sa STIHL iMow robotskom kosilicom. Ona je dio konfiguracije uređaja i zadaća joj je punjenje akumulatorske baterije integrirane u uređaju. Istodobno, ova stanica znači izlaznu točku pri svakom kretanju kosilice na posao. Automatski signal kojeg koslica zaprima od sustava, dopire od stanice za punjenje preko ograničavajuće žice rasprostrte po rubovima košenog travnjaka, i služi za orijentaciju uređaju tijekom planiranja radnog režima, a i tijekom samog rada. U slučaju loših vremenskih uvjeta, koslilica šalje odgovarajući signal i vraća se u stanicu za punjenje kako bi napunila svoj akumulator. U okviru svojeg inteligentnog sustava punenja kosilica može samostalno odlučiti da li joj je potrebno ekspresno punjenje radi kompletiranja planom predodređenih zadaća, ili je moguće ambulantno nadopuniti kosilicu kako bi ispunila predodređene zadaće, ili je pak moguće dozvoliti novi termin punjenja akumulatora, s cijljem ispunjenja normalne grupe zadaća. Stanica za punjenje može se također iznimno plasirati izvan ploha predviđenih za košnju.

Izmješteno mjesto stanice za punjenje

Kao serijski ugrađenu značajku ova robotska kosilica nudi opciju pozicioniranja stanice za punjenje izvan površine košnje, s time da je stanica za punjenje povezana s površinom koja se kosi pomoću ožičenja kojim se ograničava područje košnje. Po svršetku košnje kosilica koristi produžetak instalacije i biva navedena u stanicu za punjenje izvan područja rada.

Upravljačka konzola

Upravljačka konzola opremljena visokoosvijetljenim zaslonom zadužena je za olakšano upravljanje i prikupljanje informacija iz svake iMow robotske kosilice. Izvedba zaslona omogućava upravljanje i pri visokoj osvijetljenosti za sunčanog vremena. Konzola je sigurno smještena u kućište uređaja i lako se izmješta radi upravljanja.

Pogon iMow robotske kosilice

Robotske kosilice STIHL iMow pokretane su pogonskim uređajem, koji odolijeva i brežuljkastom i neravnom terenu, zadržavajući pritom visoku kvalitetu i ujednačenost košnje. Model RMI 422 savladava uspone i do 35 %, dok ostali modeli linije RMI 4 mogu savladati uspone i do 40 %.

Pogonski kotači s protukliznim profilom

Pogonski kotači iMow robotskih kosilica zaduženi su za miran i precizan hod ovih uređaja, a osobito po neravnom terenu, s mogućnošću savladavanja uspona i do 35%, te i kroz gustu travu. Profil na kotačima tako je uobličen da nudi mogućnost samočišćenja.

Specifikacija

Optimalna površina travnjaka do 800 m²
Maksimalni nagib terena 35 %
Širina košnje 20 cm
Visina košnje 20-60 mm
Vrijeme košnje (Ø tjedno) 10 h
Nazivna snaga 60 W
Broj okretaja radnog alata 4.450 U/min
Vrsta akumulatora Litij-ionski
Težina uređaja 9 kg
Zajamčena razina zvučne snage LWA 60 dB(A)
Izmjerena razina zvučnog tlaka LpA 49 dB(A)
Faktor nesigurnosti zvučnog tlaka KpA 2 dB(A)

0 recenzije

0.0 ocjena
0
0
0
0
0

Samo kupci ovog proizvoda mogu objaviti recenziju

Još nema recenzija

KOŠARICA

close